Azi am facut tempura...
Intai de toate, am batut un ou intr-o cana si am completat cu apa pana s-a umplut cana (de 200 ml). Am turnat acest amestec peste 1 cana de faina pe care o cernusem intr-un castron si am amestecat bine. Arata cam asa...
...si l-am pus la frigider.
Am curatat crevetii, lasand codita,
i-am taiat putin pe spate si le-am scos "chestia" (ca nu stiu cum sa-i spun unsure.gif )
cu o scobitoare le-am scos si ata de pe burta
i-am crestat putin pe spate
si i-am presat putin
ca sa nu se "cocoseze" prea mult cand ii prajesc.
Daca folositi creveti congelati, s-ar putea sa fie deja curatati si scapati de piguleala icon_smile.gif
Am spalat si taiat si cateva legume: 1/2 ardei verde, 1/2 ardei rosu, 1 vanata, putin dovleac, 1/2 cartof dulce.
Le-am dat putin prin faina si am scuturat surplusul. Am incins uleiul. (Mie imi place mult aroma de susan, asa ca am pus jumate floarea-soarelui, jumatate ulei de susan. Cand intra si ulei de susan la prajit tempura iese putin mai inchis la culoare si are si putina aroma.)
Castronul cu "aluatul" l-am pus in alt castron cu gheata. Este bine ca "aluatul" sa fie tot timpul rece.
Am inceput cu crevetii, care i-am dat prin aluat, fara a baga si codita si i-am prajit cam 2 minute intorcandu-i pe fiecare parte. Am continuat si cu legumele... pe care le-am terminat... si fiindca mi-a mai ramas aluat am inchis un pic focul si am mai dat prin faina 6 carnaciori (si un pic de val european wink.gif ), vreo 10 boabe de bob, un morcov mic taiat julienne si cateva frunze de telina. Am incins din nou uleiul si am prajit si carnaciorii si bobii, dandu-i in prealabil prin aluat. In ultimele linguri de aluat am pus morcovul si frunzele de telina, am cu lingura cam 1/3 din acest amestec si l-am pus in ulei tinandu-l in lingura pana a inceput sa se prinda putin, dupa care am scos lingura... nu stiu daca am reusit sa ma fac inteleasa unsure
Am facut si sosul
3/4 cana supa de peste sau apa
2 linguri zahar
2 linguri vin alb
2 linguri sos de soia
si... Potfa buna!
OAMENI BUNI, SA NU CREDETZI K EU CHIAR AM FACUT...
dak nu vretzi chiar sa incercatzi sa facetzi tempura, salivatzi sanatoshi!!!!!!!!!!!